Inloggen

St. Victorschool

preview
Nieuwsbrief april

Nieuwsbrief

Agenda mei

Maandag 09 mei

Luizenkammen

Donderdag 26 mei

Hemelvaartsdag. Alle kinderen vrij!

Vrijdag 27 mei

Studiedag. Kinderen zijn vrij!

Vrijdag 3 juni

Schoolreisje groep 1 t/m 6

Maandag 6 juni

Tweede Pinksterdag. Alle kinderen vrij!

Woordje van de directie

Beste ouders,

 

Na een geweldige editie van de Koningsspelen, gaan we nu genieten van een heerlijke meivakantie!

Ik wil de ouders bedanken die geholpen hebben bij alle activiteiten van de afgelopen weken, fijn dat het allemaal weer mag! 

 

Op de Victorschool zijn er in de afgelopen periode twee Oekraïense kinderen in groep 1-2 begonnen. Spelenderwijs gaat het best wel vanzelf, maar zeker voor de oudere kinderen is Groeisaam op zoek naar mensen die kunnen en willen helpen bij de begeleiding van deze kinderen. Misschien zijn er vrijwilligers die kunnen helpen bij het onderwijs of begeleiding of die zelfs de taal machtig zijn. Heeft u interesse, neem dan contact op met p.veltman@groeisaampo.nl of Yvonne van Houten y.vanhouten@groeisaampo.nl 

 

We gaan nu snel richting de zomervakantie, nog tien weken en het is zover! Het is nog een drukke periode met toetsen, rapporten en oudergesprekken, maar ook met schoolreisjes, kamp groep 7-8 en de afscheidsavond van groep 8. Ook zijn we druk bezig met het zoeken naar personeel. Er zijn namelijk vacatures op te vullen en de tekorten zijn zorgwekkend groot. Toch gaan we ervan uit dat we de groepen weer goed bemand krijgen. Zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we dit bekend maken. 

 

Het proces met betrekking tot de nieuwbouw in Deest gaat langzaam. De wisselingen in de politiek zorgen voor behoorlijk wat vertraging en dat betekent ook dat het nieuwbouwproces in Afferden vertraagt en dat is jammer, maar zodra er ontwikkelingen zijn, krijgt u dat te horen. 

 

De schoolgids met praktische inhoud zal zodra hij af is aan u worden gemaild en komt vervolgens op Schoudercom te staan. De jaarkalender, met vakanties en studiedagen staat er wel al op! 

 

Bas Collignon

Schoolfotograaf op bezoek

Dinsdag 10 mei bezoekt de schoolfotograaf onze school. Vanaf 8.15u mogen ouders met kinderen die nog niet op school zitten in de rij gaan staan bij de kleuteringang. Deze kinderen mogen dan mee op de foto samen met hun broer en/of zus. De andere kinderen van het gezin gaan ook mee in de rij staan. Er worden geen individuele foto’s gemaakt van de kinderen die nog niet op school zitten. 
Verder hopen we op mooi weer, zodat de groepsfoto’s buiten gemaakt kunnen worden. 
In de week na het bezoek van de fotograaf krijgt elke ouder een informatiebrief met inloggegevens, zodat je online de foto’s kan bekijken en bestellen.  Dit gaat dus direct naar de fotograaf en de school heeft hier geen rol in. 

Poll avondvierdaagse Druten
Op de eerste plaats willen we iedereen bedanken voor het invullen van de poll.
De werkgroep weet hierdoor dat er voldoende animo is voor het meelopen van de vierdaagse. 
We vinden dit hartstikke leuk!
Na de meivakantie gaan we starten met het organiseren hiervan en volgt er snel meer informatie. 
In de blog van vandaag staat ook informatie over de avondvierdaagse. Deze informatie komt van de organisatie van de vierdaagse. Wij zullen als werkgroep de inschrijving gaan regelen, dus voor nu hoeft u nog niets te doen. 
Binnenkort meer informatie vanuit de werkgroep!
Koningsspelen

Vandaag was het een feestelijke dag. De Koningsspelen vonden plaats! Wat fijn dat dit weer kon en mocht na drie jaar.

Na een gezellig gezamelijk ontbijt, zijn er met fantastische hulp van ouders, sportieve spelletjes en activiteiten gespeeld op de velden van Victoria (dank daarvoor!) en hebben de kinderen zeker genoten!

We willen Jumbo Loeffen uit Winssen graag hartelijk danken voor de sponsoring van een deel van het ontbijt!

 

Koningsspelen 2022 - Karate-do Bond Nederland

Opbrengst flessen inzamelactie

Zoals jullie weten, waren wji op school sinds de carnavalsvakantie gestart met het inzamelen van lege flessen. Dit met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor het nieuwe, groene schoolplein.

Inmiddels zijn de laatste flessen ingezameld en ingeleverd.

Met deze actie hebben we een kleine driehonderd (!) euro opgehaald!  

Goed gedaan allemaal!

De Gaard 19  6654 BL, Afferden

Tel.: 0487 51 35 03
E-mail: info@victorschool.nl

Website: www.victorschool.nl

St. Victorschool